Курт Кобейн останні 30 днів

Рок портал #03 березня 1993 (Четвер).

Курт Кобейн приїхав до Риму. Він зупинився в п'ятизірковому готелі «Exelsior». У цей день повинен був відбутися концерт гурту «Нірвана» у Мюнхені, але лідер групи зірвав голос, тому гастролі довелося відмінити.

Спеціально для зустрічі з Куртом до Риму приїхала його сім'я. Прокинувшись серед ночі, Кобейн несподівано для всіх приймає 50 таблеток раіпнола і запиває їх шампанським.

Його дружина незабаром виявила передсмертну записку, вміст якої до цих пір відомий тільки Кортні Лав.

4 березня, п'ятниця.

Рано вранці Курт Кобейн впадає в кому. Його перевозять в клініку «Umberto I». Лікарі промивають йому шлунок. У цей же день музиканта перевозять у приватну американську клініку. Журналісти помилково повідомляють про загибель лідера «Нірвани». Менеджер групи дає спростування і розголошує подробиці події, намагаючись заспокоїти армію фанатів.

5 березня, Субота.

Ближче до вечора Курт прийшов до тями. У нього сталася сварка з лікарем. У цей же день його виписали з лікарні.

7 березня, Понеділок.

Група «Нірвана» відміняє гастрольний тур по Європі. Курт Кобейн починає відновлювати свої сили і підірване здоров'я.

10 березня, Четвер.

Сім'я музиканта повертається з Рима в Сіеттл.

16 березня, середа.

Курт починає відвідувати наркологічний центр у Сіетлі. Музикант робить офіційну заяву, що не вживає героїн, за винятком передозування, яка трапилася 2 травня 1993 року на одній з вечірок.

18 березня, п'ятниця.

Музикант закривається у ванній кімнаті в своєму будинку. Його дружина відразу ж викликає поліцію та швидку. Поліцейські конфіскують всі вогнепальну зброю і патрони, які знаходилися у Кобейна в будинку. Кобейн пояснив ситуацію тим, що він хотів просто побути на самоті.

19 березня, Субота.

Друзьмі легендарного музиканта вдається умовити його пройти в Лос-Анджелесі спеціальний курс лікування в талановитого доктора Стіва Чатава.

20 березня, неділя.

Музикант збільшує дозу героїну. Кортні Лав турбується за здоров'я чоловіка. Вона запрошує до хати друзів Курта, в надії, що їм вдасться умовити його пройти курс лікування від наркотиків.

22 березня, Вівторок.

Курт Кобейн був помічений у місцевому парку «Viretta». Це місце відоме всім наркоманам, так як тут можна завжди придбати героїн. Незважаючи на те, що день був дуже спекотним, музикант вийшов на вулицю у теплому пальто.

24 березня, Четвер.

Кортні Лав попереджає Кобейна про розлучення, якщо ситуація не зміниться.

25 березня, п'ятниця.

Дружина Курта Кобеіна вилітає у Лос-Анджелеса для роботи над новим альбомом. Вона по телефону попереджає чоловіка, що якщо він не кине наркотики, то назавжди втратить її і ніколи більше не побачить дочку.

28 березня, Понеділок.

Курт вирушає до Каліфорнії, де проходить курс лікування від наркотиків спеціальному центрі Деніела Фрінана.

30 березня, середа.

Музикант залишає наркологічний центр. Кортні Лав не може з ним зв'язатися. У цей же день Курт зустрічається зі своїм приятелем Діланом. Музикант просить друга купити йому рушницю. Кобеін розповів знайомому, що поліція заборонила збройовим магазинам продавати йому зброю, що йому необхідно для самозахисту. Ділан погоджується і купує йому 300 доларів Remington-11.

1 квітня, П'ятниця.

Курт зателефонував своїй дружині, розповів, що з ним все гаразд, що він любить її. Це був останній їх розмову.

2 квітня, Субота.

Один з приятелів Курта зустрічається з ним. Вони розмовляють про відновлення курсу лікування. Дружина музиканта звертається за допомогою до приватного детектива.

3 квітня, Неділя.

Детективові вдалося знайти лідера «Нірвани». Курт відмовився пройти в клініку. Незабаром музикант знову сховався від всіх. 4 квітня, Понеділок. Мати музиканта повідомляє в поліцію про зникнення сина.

5 квітня, Вівторок.

Представник групи «Nirvana» виступив з офіційною заявою, в якій йшлося про розпад групи. У цей момент Курт Кобейн приймає дозу героїну. Пише передсмертну записку і кінчає життя самогубством пострілом в голову. Через три дні тіло музиканта було виявлено.

Читате також