Король рок'н'ролу живий

Рок портал #0 16 серпня 1977 було виявлено бездиханне тіло Елвіса Преслі - Короля рок'н'ролу. Його виявили ванній кімнаті, навколо музиканта були розкидані ампули та використані шприци, які стали невід'ємною частиною повсякденного життя легендарного Елвіса ...

Життя Елвіса Преслі повне нерозгаданих таємниць і загадок, але саме незрозуміле - це смерть короля рок-н-ролу. Почнемо своє невелике розслідування з апартаментів Елвіса Преслі.

 

Рок поза політикою

рок-н-роллОстаннім часом все частіше можна почути різні висловлювання про кончину російського року. Нещодавно ця новини досягла стін Кремля.

Довгі роки сиві рокери ридають з приводу витіснення їхньої музики з телебачення і радіо. Різні «Фабрики зірок», за великим рахунком, зараз займають п'єдестал слави. Російські рокери не хочуть за ними ганятися і всіляко змагатися.

 

Важкий рок - це музика для інтелектуалів

Рок портал #0Британські вчені прийшли до висновку, що рок-музику, а особливо важкий рок, як правило, слухають підлітки, які в розумовому розвитку випереджають своїх однолітків.

Вчені вважають, що за допомогою такої музики підліткам легше впоратися з труднощами перехідного віку. Соціальна сфера надає на інтелектуально розвинених підлітків великий тиск. Соціальне неприйняття суспільства розвивається, коли їм вдається прив'язатися подібної музики.

 

Фільм про юність легендарного Джона Леннона

Рок портал #0На початку 2010 року відбулася прем'єра довгоочікуваного фільму про юність легендарного музиканта, лідера рок-групи «the Beatles» Джона Леннона.

Сценарій до фільму взято з книги "Уявіть: Я росла разом зі своїм братом Джоном Ленноном", яку написала сестра талановитого музиканта.

 

Курт Кобейн останні 30 днів

Рок портал #03 березня 1993 (Четвер).

Курт Кобейн приїхав до Риму. Він зупинився в п'ятизірковому готелі «Exelsior». У цей день повинен був відбутися концерт гурту «Нірвана» у Мюнхені, але лідер групи зірвав голос, тому гастролі довелося відмінити.

Спеціально для зустрічі з Куртом до Риму приїхала його сім'я. Прокинувшись серед ночі, Кобейн несподівано для всіх приймає 50 таблеток раіпнола і запиває їх шампанським.

 

Панки. Особистий огляд

панкиЩо ми знаємо про панків? Лише те, що це агресивні, волелюбні індивіди, яких хлібом не годуй, дай, десь по дебоширити, нагулятися і по протестувати. Яка їхня філософія? Хто взагалі вони такі? Зараз спробуємо розібратися. Панки - це волелюбна субкультура, яка зневажає закони і мораль, які існують у нашому соціумі. Цей напрям найбільш схильне до протестів, мітингів і бунтів.

 

Скіни. Походження. Ідеологія

Рок портал #0Течія скінхедів зародилася в 60х роках в Англії. Тільки уявіть, робоча Англія, 70% населення - робітники та їхні діти. Решта-багатенькі дітки своїх батьків, хіпі, байкери та готи. Скіни відбулися саме від робочого класу. Це можна зрозуміти по їх стилю одягу - джинси, футболка з піджаком, кепка-пиріжок і, звичайно ж, класичні робочі черевики з металевим носком.

 

Музична культура реггі

Рок портал #0Реггі або Реггей - популярна музична культура, що виникла і розвивалася на Ямайці. Вона продукт тривалого процесу взаємодії карибського Каліпсо з американським ритм-блюзом і соул з залученням елементів африканської музичної культури.

Каліпсо - танцювально-пісенний жанр афро-американського фольклору островів Вест-Індії. Реггі - музика американська в основі, із залученням елементів островів Вест-Індії. Зародилася на Ямайці. У 50-ті початку піддаватися впливу ритм-блюзу.

 


Читате також