Панки. Особистий огляд

панкиЩо ми знаємо про панків? Лише те, що це агресивні, волелюбні індивіди, яких хлібом не годуй, дай, десь по дебоширити, нагулятися і по протестувати. Яка їхня філософія? Хто взагалі вони такі? Зараз спробуємо розібратися. Панки - це волелюбна субкультура, яка зневажає закони і мораль, які існують у нашому соціумі. Цей напрям найбільш схильне до протестів, мітингів і бунтів.

Це свого роду «головний біль» для політики, адже вони «проти системи», їхні ідеали - це свобода думки, музики, любов, повне знищення стереотипів і ярликів, антітоталітарізм.

Філософія панків полягає в агресивній формі протесту проти систематизованого суспільства, тобто того що нам нав'язують політики, ЗМІ, культура - а саме те, що «пов'язує» людини, робить його не вільним морально, залежним від думки оточуючих та створеними ними ж стереотипів.

Але, на жаль протести та ідеї бунтівників звалилися. Все докорінно знищили зелені банкноти - кого-то купили, когось забрали, хтось сам покинув панк ... але панк ще живий - він вичікує потрібний момент! Класичними представниками напряму «панк» є «Rolling Stones», «New York Dolls», «Ramonas», «Talking Heads» і «Beatles». Їх музика була сповнена диким напругою і божевільним веселощами.

Згодом з'явився «панк-рок» родоначальниками якого стали Motor City Five, Velvet Underground, Iggy and the Stooges.

Вони співали про наркотики, секс, розчарування, прірви, яка долала їхніх фанатів, коли ті в свою чергу напалюйся наркотою і ловили білку. Солісти груп вели себе епатажно - роздягалися, обливали фанатів водою, кидали в них будь-яку живність, роздирали себе до крові, а потім перемазувала нею обличчя. Вибухом для панківської музики стали «Sex Pistols». Молодь просто сходила з розуму.

Підлітки дотримувалися їх стилю - рвані джинси, шкіряні куртки, пірсинг, жахлива зачіска, алкоголь. «Ми - квіти в сміттєвому ящику. Ми - отрута людства» © «Sex Pistols»- філософія групи. Влада панікувала, адже фанати панку все частіше влаштовували бунт - «наплювацьке ставлення до оточуючих, робити тільки те, що хочеться, жити по справедливості» тема безлічі бунтів.

Панки вірять, що саме музика здатна змінити світ на краще. Адже соціальні проблеми - наркоманія, злочинність, расизм, жорстокість суспільства, війни, все це потрібно вирішувати, а не закривати очі. Можливо, їх частий бунт був в змозі вплинути на політичні рішення і на соціум у цілому.

Панки - філософська альтернатива року. Їм не потрібні продюсери, дороге обладнання, слава і гроші. Головною складовою тут є «епатаж, свобода і бунт», а інше вже прикладеться.

Читате також