Рок поза політикою

рок-н-роллОстаннім часом все частіше можна почути різні висловлювання про кончину російського року. Нещодавно ця новини досягла стін Кремля.

Довгі роки сиві рокери ридають з приводу витіснення їхньої музики з телебачення і радіо. Різні «Фабрики зірок», за великим рахунком, зараз займають п'єдестал слави. Російські рокери не хочуть за ними ганятися і всіляко змагатися.

Багаторічні страждання були почуті. І в кінці весни 2010 року відбулася офіцільная зустріч музикантів з Владиславом Сурковим - заступником керівника адміністрації президента.

На зустріч були запрошені авторитетні виконавці російського року: Борис Гребенщиков, В'ячеслав Бутусов, Олександр Пономарьов, Сергій Шнуров, Земфіра, Дмитро Гройсман і учасник гурту Бі-2. Зустріч проводилася за зачиненими дверима. Але відомо про що велася розмова. Музиканти намагалися пояснити, що сьогодні розповсюдження попси відбувається в катастрофічних масштабах. Про політику, учасники зустрічі, практично не говорили.

Борис Гребенщиков висловився, що політика і музика - речі несумісні. Музика повинна подобатися всім. Сьогодні російська музика - це, перш за все комерційні проекти, які спалахують, коли в них вкладають гроші, продюсери знімають вершки з розкрутившись зірки, а потім про чергового виконавця просто забувають, бо з'являється нова висхідна зірка. Рок - це зовсім інше.

Це і думки, і почуття, і гарний настрій. Тут немає ніякої комерції. Владислав Сурков пообіцяв музикантам виправити ситуацію, що склалася.

Читате також