Powerman 5000

Все почалося з "великого зла", а точніше з синглу "Much evil", яку майбутній вокаліст "Powerman 5000" Спайдер (Майк Каммінгс) записав за участю продюсера Ламара Лаудера у 1990 році. Платівка ця, що вийшла під вивіскою "MC Spider" привернула увагу бостонців і навіть була номінована на "Boston Music Award". Незабаром проект "MC Spider" трансформувався в "Powerman 5000", коли до Спайдеру приєдналися Ел Паханіш (ударні), Доріан Хартсонг (бас) і ді-джей Брайан Коллімор.

У період з 1991 по 1993 рік група виступала в такому складі, після чого відвалили Лаудер і Коллімор. Замість них на борт команди піднялися гітарист Адам "12" Вільямс і перкусіоніст Джордан Коен.

У 1994 році "Powerman 5000" випустили касету "A Private Little War". Тираж її (500 примірників) розійшовся за три тижні. На наступний рік за допомогою незалежного лейблу "Curve Of The Earth Records" гурт видав EP-шник "True forse". Цей реліз і постійні виступи в клубах Бостона привернули увагу мажорів.

Але хлопці вирішили поки почекати з великим контрактом і в 1995 році випустили на маленькій фірмі "Conscience" свій перший повнометражний альбом "The blood Splat Rating System". Тактичний хід спрацював, платівка отримала купу місцевих нагород, і мажори тепер прямо-таки жадали отримати групу в свої руки. З усіх пропозицій музиканти визнали найбільш вигідним контракт з "DreamWorks records". До речі, до того моменту команда поповнилася ще одним гітаристом на прізвисько "M.33". Замість того щоб запрягти хлопців записувати новий альбом "DreamWorks" вирішили перевидати дебютник, правда, грунтовно його перемікшіровав і доопрацювавши.

Платівка під новою назвою "Mega!! Kung Fu Radio" вийшла в 1997 році, а "Powerman 5000" тим часом вирушили на гастролі, протягом яких їм складали компанію "Korn", "Limp Bizkit", "Marilyn Manson", "Primus "," Pantera "," Danzig "і" Coal Chamber ". Нарешті вдосталь накатавшись по країні, група відправилася в студію і в 1999 році зробила комерційний прорив з альбомом "Tonight The Stars Revolt".

Стиль диска явно нагадував творчість Роба Зомбі. Втім, це було не дивно, оскільки Спайдер все-таки був молодшим братом Роба, а його партнер Майк "M.33" Темпеста - братом Джона Темпеста, які працювали з Зомбі. Мало того, на платівці поряд з ді-джеєм леталей з "Limp bizkit" і Джинджер Фішем з "Marilyn Manson" "гостював" сам Роб Зомбі. Намірившись закріпити успіх, "Powerman 5000" хотіли в 2001 році випустити альбом, "Anyone For Doomsday?", Але підготовлений матеріал не влаштував Спайдера, і реліз не відбувся, а заплановане турне на його підтримку було скасовано.

На довершення цих негараздів в кінці 2001-го група залишилася без ритм-секції. Басист та ударник знайшлися тільки в наступному році. Посади ці зайняли Сіггі Сьюрсен і Ad7 (Адріан Ост) відповідно. Влітку 2002-го "Powerman 5000" разом з "Nonpoint", "Static-X" і "Sevendust" взяли участь у турі "Locobazooka", а на наступний рік нарешті розродилися довгоочікуваним альбомом, який отримав назву "Transform".

Читате також