Брюс Дікінсон про майбутній турне

Неділя, 06 лютого 2011, 19:00

Брюс Дикинсон о предстоящем турне

Брюс Дікінсон про майбутній турне


Фронтмен Iron Maiden дав інтерв'ю виданню «Коммерсант Weekend», де поділився деякою інформацією з приводу прийдешнього туру, концертного сет-листа і деякими іншими подробицями.

Почати турне в Москві - це була ідея групи або просто агенти так склали розклад?

Була, звичайно, ідея стартувати де-небудь у Туреччині чи на Близькому Сході, але хтось сказав «Москва!», І ми вирішили, що це буде дуже круто. Я розумію, у вас там холоднувато зараз. Ну, так ми і почнемо з холодного місця і будемо рухатися у все більш і більш теплі краї.


Ви рідко міняєте порядок пісень на концертах в рамках одного і того ж турне. Сет-лист для вас - щось недоторканне, як грецька трагедія?

Ну, ось у цій частині туру буде ряд змін в порівнянні з концертами минулого літа. Ми почали турне ще до того, як вийшов альбом «The Final Frontier», і ми грали спочатку всього одну пісню з нього. Потім ми довели кількість нових пісень в концерті до чотирьох. Зараз ми додамо ще дещо з старого матеріалу, наприклад «The Trooper» і «Two Minutes To Midnight».


Можна кілька слів про групу Rise To Remain, яка буде відкривати концерт Iron Maiden у Москві?

Це зовсім молода британська група. Вони - найкращі дебютанти року за версією журналу Kerrang! і краща нова британська група за підсумками опитування журналу Metal Hammer. Під час опитування Metal Hammer за них проголосували 400 000 осіб. Зверніть увагу: цим хлопцям по двадцять років усе! І в них немає контракту з лейблом на даний момент! Ось, що таке інтернет, ви розумієте? У цій індустрії стало більше демократії. Все вирішують фанати. Ти просто розміщуєш свою музику на сайті, і якщо ти хороший, ти позбавлений від безлічі турбот. Ти будеш помічений. І послухайте, як там гітарист грає! Ви з глузду зійдете!


Після Москви вас чекає далека дорога - в Сінгапур, потім до Індонезії. Чи готові ви до неї як пілот?

Я відразу повинен сказати, що я не завжди сам пілотують наш гастрольний літак. У нас три пілоти в штаті. Я не сідаю за штурвал, якщо у нас, наприклад, був концерт напередодні. Треба ж і відпочивати іноді. Але ось під час перельоту до Москви я буду біля керма!


У фільмі «Рейс 666» про вашому попередньому турне показано, що таким навіть бравим джентльменам, як Iron Maiden, в Південній Америці, наприклад, знадобилися балони з киснем за лаштунками ...

Я вас переб'ю: якщо ви уважно подивитеся фільм, там видно, що конкретно мені кисень не знадобився.


Є якась спеціальна програма фізпідготовки Брюса Діккінсона?

Нічого надприродного. Ось зараз, перед турне, бігаю вранці. Як і раніше займаюся фехтуванням. Цілком достатньо, щоб залишатися в гарній формі.


Під час вашого попереднього виступу в Москві склалося враження, що ви і з кунг-фу знайомі.

Взагалі незнайомий! Я брав уроки боксу, але кунг-фу - ні. Ті мої рухи, які наводять на думки про кунг-фу, швидше за все, теж вкрадені у фехтувальників.


Для цього турне ви якось оновили вашого Едді?

Поряд з нашим старим Едді ми придумали ще одного. Він трохи менше, але більш маневрений, з відеокамерами в очах, зображення з яких передається на екрани. Так що ви можете дивитися шоу як би очима Едді.


В одному з телешоу ви керували радянським танком Т-34. Як враження?

Я справжній фанат танків, причому з дитинства. Я ще в школі робив велику роботу з історії танків. І зараз, загалом, непогано розбираюся в них. Т-34, звичайно, одна з видатних, які найбільше надихають машин часів Другої світової. Той, яким мені довелося керувати, був колись на озброєнні польської армії. В управлінні він був ... ну, типова радянська машина того часу. Така, як би це сказати, сільська ... але надійна.


Цікаво, ви ніколи не говорили про воєнну історію з Леммі Кілмістером з Motorhead? У вас з ним має бути багато спільних інтересів ...

З Леммі? Леммі одержимий речами, пов'язаними з нацизмом. Не думаю, що готовий розділити це його захоплення в якій би то не було формі. Сам я збираю книги про авіацію та фехтуванні, але не військову меморабілію. Я зберігаю медалі мого хрещеного батька і зроблені ним моделі літаків.

Джерело: drugmetal.ru

Голос народу

Алкоголь і рок...
 

Читате також

Кумири

Цікаво

Важкий рок - музика інтелектуалів.
Інтелектуальні підлітки, що випереджають своїх однолітків у розумовому розвитку частіше, ніж інші, слухають важкий рок (хеві-метал). До такого висновку прийшли вчені з Університету Уоріка (Великобританія). Ця музика допомагає впоратися зі складностями перехідного віку, з тиском, що чиниться соціальною сферою на обдарованих підлітків, допомагає нівелювати наслідки соціального неприйняття суспільства.